Ben jij op zoek naar een coach die je op

financieel en persoonlijk gebied laat groeien? 

 

Mijn naam is Jolien Wientjes-Luttikhold, opgegroeid in Rietmolen en samen met mijn man en 2 kinderen (jongens) woon ik in Haaksbergen.

Ik hou van cijfers en van ondernemen. Ik vind het ontzettend leuk om met geld bezig te zijn. Het heeft zoveel invloed op alles in het leven. In mijn opleiding bedrijfseconomie heb ik veel theorie geleerd maar de praktijk is vaak zo anders. Menselijk gedrag bepaald de keuze die je maakt, zo interessant. Daarom werk ik ook met de Profit First methode en de me4all talentscan.

 

 

Jaren heb ik in de accountancy wereld gewerkt. Jaarrekeningen en fiscale aangiften opgesteld. Je kijkt met name naar het verleden, hoe is het gegaan? Heel nuttig om daarmee naar de toekomst te kijken, maar daar bleef het vaak bij.

Ondernemers kijken liever vooruit. Ik was met name bezig voor de Belastingdienst, want ja alles moet wel juist, volledig en voor een bepaalde tijd aangeleverd zijn.

Mijn talenten kon ik niet optimaal benutten en ik besloot dat het anders moest. De start van mijn bedrijf.


Vanaf mijn tienerjaren weet ik dat ik mag leven met de diagnose fibromyalgie (spierreuma). Het had een enorme impact op mijn leven. Je leest het goed 'had'. Ik heb heel veel therapeuten gezien. Alles hielp tijdelijk maar de spierpijn en vermoeidheid kwam telkens terug. Wat nu?

 

De me4all talentscan kwam op mijn pad. Hierdoor weet ik nu wat mij energie oplevert en waar ik energie kwijt raak. Toch raakte ik in een burn-out. Alles was even te veel. Werk, geboorte van onze oudste zoon, borstvoeding, een ander huis kopen en verbouwen. Mijn lampje ging uit. Ander werk was ook niet de oplossing. En opnieuw wat nu? Hoe kon ik mijn energie beter bewaken?

 

Ondernemerschap is voor mij de uitkomst. Mijn eigen tijd indelen. Werk, rust, kinderen, het is zoveel beter in balans. Door mijn diagnose weet ik heel goed mijn eigen grenzen te bewaken. Natuurlijk gaat het bij mij ook soms mis. Ik herpak me en neem er lering uit.

Mijn eigen talentscan laat zie dat ik een mensgerichte handelsman ben. Wat houdt dat nou in? Ik word blij van gesprekken. Kan mij goed inleven in een ander. Naar de toekomst kijken is voor mij heel vanzelfsprekend en van doelen stellen word ik blij.

Dat klinkt leuk, maar gaat alles dan vanzelf? Nee! Ook ik heb uitdagingen. Plannen en organiseren kost mij energie. Samenwerken in een team lukt wel maar moet ik meer moeite voor doen. Door mijn talenten en valkuilen goed op de dag in te plannen houdt ik mijn energie in balans. 

 

Voor wie bekend is met Human Design, ik ben een manifesting generator.